Om Arman

Arman Teimouri – Liberal riksdagsledamot

Arman är sedan valet 2018 riksdagsledamot för Liberalerna. Han är ledamot i näringsutskottet och Nordiska rådets svenska delegation. Arman är även ersättare i finansutskottet, trafikutskottet och miljö- och jordbruksutskottet. Han är född 1980 i Teheran, Iran. Hans familj flydde landet under kriget mellan Iran och Irak och hamnade i Sverige 1986. Han är uppväxt i småländska Vaggeryd men flyttade till Värmland och Karlstad år 2000.

Han är diplomerad vid Berghs School of Communication i Stockholm och har även studerat franska och konsthistoria vid Université catholique de l’Ouest i Angers, Frankrike. Han har även studerat vissa kurser vid Karlstads universitet.

Han har ägt och drivit flera bolag, framför allt inom PR och reklam. Hans första två företag var UF-företag. Det ena bolaget arbetade med att producera webbsidor och det andra sålde annonser i PowerPoint-presentationer. Men det bolag som kom att bli hans inkörsport till att bli företagare var ett förlag för gratismagasinet Hot Coffee. Han startade det tillsammans med några vänner efter att han hade jobbat som chefredaktör för dåvarande studenttidningen Citrus vid Karlstad studentkår. Magasinet kom att bli landets första livsstilsmagasin för studenter. Det nationella magasinet kom ut i 100’000 exemplar på landets alla universitet och högskolor. Bolaget gjordes senare om till att arbeta med reklam, event och webb. Arman har även stor erfarenhet av e-handel.

Arman arbetade med eurokampanjen 2003, som regional samordnare för Stiftelsen Sverige i Europa. Han har även arbetat med telefonundersökningar och som reporter och nyhetsankare på Sveriges Radio Värmland. År 2014 lämnade han, efter drygt tio år, den större delen av sitt företagsengagemang för att börja arbeta på Länsstyrelsen Värmland. På Länsstyrelsen arbetade han under två år nära landshövding Kenneth Johansson med ledningskommunikation.

Arman är numera tjänstledig från sin tjänst på Visit Karlstad AB som kommunikationschef. Visit Karlstad skall genom affärsmässig drift av Karlstad CCC och hög marknadsnärvaro, utveckla Karlstad till en lönsam mötesplats för såväl mötesarrangörer som Karlstads intressenter.

Arman har idag flera styrelseuppdrag, bland annat i Communicare och Brigadmuseum i Karlstad. Han har tidigare varit styrelseordförande i Handelskammaren Värmlands lokalförening i Karlstad och även varit rådgivare i Tillväxmotor. Det var ett Värmländskt projekt som arbetade med att öka tillväxt och sysselsättning i små och medelstora företag, genom att tillföra externa kompetenser med olika perspektiv.

Arman har haft flera kommunalpolitiska uppdrag. Efter valet 2006 blev han invald som ledamot i Karlstad kommunfullmäktige. Han var då även ledamot i Kommunfullmäktigeberedningen och Valberedningen, samt suppleant i Mariebergsskogens styrelse. Han var även nämndeman i Hovrätten för Västra Sverige. Arman bodde även under två år i Sundbybergs kommun och var där aktiv som ledamot i Valnämnden och ersättare i Barn- och utbildningsnämnden. Han har idag ett förordnande som vigselförrättare.

Armans motto: Work hard and be nice to people!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back to Top